Etkili İletişim Beceri Geliştirme Eğitim Programı’nda, çocukla ve gençlerle ilişki içinde olan tüm yetişkinlerin daha etkili iletişim kurabilmeleri için gereken beceriler öğretilmektedir. Bu becerilerle katılımcılar, öğrencileri ve ilişkide oldukları başka kişiler ile aralarındaki ilişkiyi olumlu sürdürmeyi başarabilir; öğrencileri ve başka kişilerle olan çatışmalarının çözümü için öğrenecekleri yeni yöntemleri kullanarak, ilişkilerini güçlendirebilirler.
İçerik:
*Kendini ve başkalarını güçlü ve zayıf yanları ile olduğu gibi kabul etme,
*Nasıl iletişim kurduğunu fark etme,
*Sözlü ve sözsüz mesajlar,
*Etkili iletişim becerilerini tanıma ve kullanma,
*Empatik dinleme becerileri,
*Kendini ifade etme becerileri,
*Sorun çözme becerileri.
Yöntem: Grup üyelerinin etkin katılımını sağlayan; işlenen konularla ilgili grup oyunları, alıştırmalar, canlandırmalar, üyelerin yaşantılarından getirdikleri konuların grup malzemesi olarak kullanımı söz konusudur. Grup üyelerinin tüm oturumlara katılımı beklenir.
1-Dört Hafta sonu 5’er saatlik oturumlar:
Eğitim Uzmanı: Nazan ÜRKMEZ
Psikolojik Danışman & Aile ve Çift Terapisti
A.Ü Eğitim Bilimleri Fak. Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü’nden 1987 yılında mezun olup, yurtdışı ve yurt içi mesleki kuruluşlardan eğitimler alarak mesleki kariyerini geliştirmiştir. “Aile ve Çift Terapileri”, “Boşanma Arabuluculuğu” “Travma Psikolojisi” ile “Yaratıcı Drama“ ve “Transaksiyonel Analiz” konusunda uzmanlık eğitimleri almıştır. Bireysel ve grupla psikolojik danışma çalışmaları, aile ve çift terapisi yapmaktadır. Eğitim kurumlarında anne - babalar, öğretmenler için, şirketlerde idareci ve personeller için kurumun ihtiyacına yönelik grup çalışmaları, konferanslar ve seminerler vermektedir. “İletişim Becerileri, Yaratıcı Drama, Stresle Başa Çıkma” konularında grup çalışmaları yapmaktadır. Kurumlara yönelik “Kriz Yönetimi ve Krizlere Psikolojik Destek ve Müdahale” çalışmaları konusunda eğitimler vermektedir.
2- Yedi hafta süreyle hafta içi 3’er saatlik oturumlar:
Eğitim Uzmanı: Miryam ANJEL Uzman Psikolojik Danışman
İstanbul Üniversitesi Psikoloji Lisans, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans mezunudur. Özel okullarda Rehberlik Koordinatörü olarak görev yapmıştır. Veli, öğrenci ve öğretmenlere yönelik çeşitli seminerler vermiş ve grup çalışmaları düzenlemiştir. Halen Boğaziçi Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak hizmet vermektedir. Gestalt Teorisi ve Terapisi eğitimlerini tamamlamıştır.
YÖRET Vakfında “İletişim becerileri, Liderlik, Psikolojik Danışma Becerileri” konularında eğitim ve süpervizyon hizmetleri vermektedir.
Süre: Çalışmanın tamamı 21 saattir. (Her 2 seçenek için)
Programın tümüne katılan grup üyelerine YÖRET Vakfı Katılım Belgesi verilir.
Etkili İletişim Beceri Geliştirme Grup Çalışması talebiniz için vakfımızla iletişime geçin: yoret@yoret.org.tr